Artiklar Nyheter

JLR hittar ny europeisk partner för finansiella tjänster i bankjätten BNP Paribas

Autovista24 | 18 feb 2022

Om författaren

Autovista24

Autovista24 provides specialist information for Europe’s automotive decision makers. The platform hosts news analysis, original research, interviews, webinars, videos and podcasts. Autovista24 journalists combine proprietary data with timely research and analysis – all while tapping into Autovista Group’s pan-European team of automotive experts to ensure that users benefit from highly-relevant content.

Jaguar Landrover logga
Autovista24

Jaguar Land Rover (JLR) och BNP Paribas har gått samman för att erbjuda finansiella tjänster för biltillverkarens återförsäljare och kunder på nio viktiga marknader i Europa. Under tidiga 2023 vill företagen tillsammans utöka finansiella tjänster för fordonsindustrin. Från och med nästa år ska återförsäljare och JLR:s kunder erbjudas ett utbud av finansiella tjänster som inkluderar lagerfinansiering, klassiska lån, finansiella leasingavtal, långtidsleasing, och försäkringar.

JLR säger att de har valt ut strategiska marknader i Europa där de kommer att erbjuda tjänsterna som omfattar ”alla former av rörlighet”. Tillverkaren kommer inledningsvis att fokusera på några av Europas största bilmarknader – dessa inkluderar Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Belgien, Luxemburg, Nederländerna, Österrike, och Portugal.

Konkurrenspräglad finansiering

Under flera år har tillverkaren av premiumbilar arbetat tillsammans med FCA Bank – ett samriskföretag mellan FCA och Crédit Agricole. JLR och FCA Bank förnyade sitt kontrakt 2018. Kontraktet täcker finansieringen av JLR-fordon för företagets återförsäljare på åtta marknader, samt diverse finansiering av försäljningsställen, leasing och försäkringstjänster för kunder.

Men JLR byter nu ut sin leverantör av finansiella tjänster, och BNP Paribas får axla FCA Banks roll. BNP Paribas är känd för att arbeta med biltillverkare i Europa. I december förra året rapporterades det att den franska banken var i ingående samtal med Stellantis, samt Crédit Agricole och Santander. Diskussionen gällde omorganisationen av Stellantis leasing- och finansverksamheter i Europa. Stellantis planerar nu att sälja sin 50-procentiga andel i FCA Bank till Crédit Agricole Consumer Finance, som äger den andra halvan av företaget.

– Vi är stolta över att gå samman med BNP Paribas. Det skapar förhållanden för ytterligare tillväxt och låter oss skriva ett nytt kapitel i företagets historia, säger Francois Dossa, förvaltningschef för strategi och hållbarhet hos JLR.

– Det här samarbetet gör det möjligt för oss att erbjuda konkurrenspräglade finanslösningar för fordon på viktiga europeiska marknader. Vi kan skapa unika och kundfokuserade upplevelser samtidigt som vi fortsätter att utveckla vår företagsstrategi, “Reimagine”.

JLR uttrycker därutöver att samarbetet kommer att använda sig av BNP Paribas Personal Finance för finansiering, Arval för leasing och hantering av fordonsflottor, och BNP Paribas Cardif för försäkringar. Målet är att erbjuda integrerade tjänster som täcker de främsta behoven gällande fordonsfinansiering.

Omvärdering av strategier

– Det gläder oss att få påbörja ett strategiskt samarbete med en ikonisk aktör inom fordonsbranschen, som sätter hållbarhet i centrum med hjälp av en ambitiös strategi för elektrifiering av sina fordon, säger Thierry Laborde, biträdande chef för BNP Paribas.

– Våra kompletterande expertisområden är en viktig tillgång för att göra det här samarbetet framgångsrikt. BNP Paribas är fast beslutna att tillföra alla våra egenskaper som en integrerad grupp för att stödja JLR:s distributörer och kunder på de nio strategiska marknaderna, tillägger han.

Samtidigt fokuserar JLR på att se över sin egen företagsstrategi. Företaget mottog nyligen ett lån på 625 miljoner pund (ungefär 7,7 miljarder kronor) som ska stödja deras forskning, utveckling, och exportering av eldrivna fordon. Lyxmärket vill övergå till att bli helt elektriskt från och med 2025. De planerar att släppa flera elfordon under de kommande åren. Det Tata-ägda företaget letar aktivt efter fler samarbeten som skulle göra det möjligt för dem att utforska samverkan, framför allt gällande ren energi, anslutna tjänster och data- och programvaruutveckling.

Detta innehåll presenteras till dig av Autovista24

Vänligen notera att denna artikel är en översättning av originalet som publicerades på engelska på Autovista24´s hemsida och kan innehålla mindre grammatiska fel. I händelse av diskrepans eller inkonsekvens mellan översättningen och den engelska versionen, ska den engelska versionen alltid ha företräde.

Ta mig till Autovista24

Ja, registrera mig för att få svenska nyheter och insikter

* Oblikatoriskt fält


Ja, jag vill få följande e-postmeddelanden:
Nationell bilinsikt, undersökningar och händelser - Skickas då och då av Autovista Inter-Global AB på svenska.

Vi använder pixlar i våra e-postmeddelanden där vi kan se om du öppnar e-postmeddelandet, vidarebefordrar eller klickar på någon URL i våra meddelanden. Detta hjälper oss att få en inblick i och mäta effektiviteten på innehållet i våra brev. Vi kombinerar detta med den information du givit oss ovan och med din webbläsarinformation så att vi bättre kan skräddarsy vår marknadsföring för dig och individualisera din användarupplevelse på vår hemsida. Genom att prenumera, samtycker du till vår användning av din data i syfte att skicka dig de valda e-postutskicken, samt användning av pixlar. Du kan ta tillbaka ditt samtycke genom att uppdatera dina preferenser via länken som leder till vårt “E-post Preferens Center”, som finns med i alla e-postmeddelanden vi skickar. För mer information om hur vi hanterar personliga data, vänligen kontakta Autovista Group Integritetspolicy eller Autovista Integritetspolicy.