Artiklar Nyheter

Volvo vill att elbilar ska nå sin fulla potential

Autovista24 | 02 nov 2021

Om författaren

Autovista24

Autovista24 provides specialist information for Europe’s automotive decision makers. The platform hosts news analysis, original research, interviews, webinars, videos and podcasts. Autovista24 journalists combine proprietary data with timely research and analysis – all while tapping into Autovista Group’s pan-European team of automotive experts to ensure that users benefit from highly-relevant content.

plug in

Volvo Cars (Volvo) har efterlyst ett globalt uppsving för investeringar i ren energiproduktion. Detta för att säkerställa att elektriskt laddningsbara fordon (EV) kan nå sin optimala potential när det gäller klimatnytta.

Uppmaningen kommer när regeringschefer samlas i Glasgow, Skottland, för COP26, för att arbeta med planer för att ta itu med klimatförändringarna.

Volvos tillkännagivande sammanfaller också med en nyligen publicerad rapport som analyserar livscykeln för koldioxidutsläpp som produceras av biltillverkarens senaste elbil. Ett av de viktigaste resultaten i rapporten är potentialen för betydande CO2-minskningar om bilar tillverkas och drivs med rena energikällor.

Den nya rapporten Life Cycle Assessment (LCA) för Volvo C40 Recharge tyder på att tillgången på ren energi för både tillverkning och laddning gör en enorm skillnad när det gäller att säkerställa en mer positiv koldioxideffekt.

Rapporten fann att genom att ladda C40 Recharge med energi som kommer från ren energi som vindkraft, är dess koldioxidlivscykel mindre än hälften av den för en traditionell, förbränningsmotordriven Volvo XC40.

Den avslöjade också att när man laddar XC40 med el genererad från rena källor, kommer dess livscykels CO2-avtryck ner till cirka 27 ton koldioxid, jämfört med 59 ton för en XC40 kompakt-SUV som drivs av en förbränningsmotor.

Helt elektriska till år 2030

Volvo Cars har varit föregångare i bilvärldens utveckling mot elektromobilitet. 2017 meddelade tillverkaren att alla nya modeller från 2019 skulle inkludera en elmotor som en del av drivlinan.

Tidigt 2021 meddelade Volvo sina planer att övergå helt till elbilsproduktion till år 2030. Utöver detta siktar företaget på att bli klimatneutralt 2025 och utveckla fossilfritt stål med batterileverantörer.

“Vi tog ett medvetet strategiskt beslut att bli en elbilstillverkare och en branschledare, men vi kan inte göra övergången till klimatneutralitet ensamma, säger Håkan Samuelsson, Volvo Cars vd.

”Vi behöver regeringar och energibolag runt om i världen som ökar sina investeringar i ren energikapacitet och relaterad laddningsinfrastruktur, så att helt elektriska bilar verkligen kan uppfylla sitt löfte om renare rörlighet.”

Detta innehåll presenteras till dig av Autovista24

Ta mig till Autovista24

Lancia återupplivar varumärke och expanderar med elbilar till europeiska marknader

10 jun 2022

Lancia har kommit med mer detaljer om sin tioårsstrategi. Den italienska biltillverkaren satsar på elbilar för att återuppliva märket och ta sig tillbaka in på...

Mercedes-Benz slutar med billigare modeller för att satsa på förstklassiga lyxbilar

03 jun 2022

Mercedes-Benz fokuserar på dyrare lyxbilar för att öka lönsamheten. De planerar även att uppgradera sin nuvarande produktportfölj och påskynda elektrifieringen. Runt 75% av biltillverkarens investeringar...

Försäljningen av begagnade bilar minskar på majoriteten av Europas ”Big Five”-marknader under första kvartalet

27 maj 2022

Autovista24:s chefredaktör Tom Geggus observerar avstannandet på Europas ”Big Five”-marknader för begagnade bilar under de tre första månaderna av 2022. När alla resultat för det...

Ja, registrera mig för att få svenska nyheter och insikter

* Oblikatoriskt fält


Ja, jag vill få följande e-postmeddelanden:
Nationell bilinsikt, undersökningar och händelser - Skickas då och då av Autovista Inter-Global AB på svenska.

Vi använder pixlar i våra e-postmeddelanden där vi kan se om du öppnar e-postmeddelandet, vidarebefordrar eller klickar på någon URL i våra meddelanden. Detta hjälper oss att få en inblick i och mäta effektiviteten på innehållet i våra brev. Vi kombinerar detta med den information du givit oss ovan och med din webbläsarinformation så att vi bättre kan skräddarsy vår marknadsföring för dig och individualisera din användarupplevelse på vår hemsida. Genom att prenumera, samtycker du till vår användning av din data i syfte att skicka dig de valda e-postutskicken, samt användning av pixlar. Du kan ta tillbaka ditt samtycke genom att uppdatera dina preferenser via länken som leder till vårt “E-post Preferens Center”, som finns med i alla e-postmeddelanden vi skickar. För mer information om hur vi hanterar personliga data, vänligen kontakta Autovista Group Integritetspolicy eller Autovista Integritetspolicy.